viernes, 25 de mayo de 2007

Notícia d'actualitat educativa

Fa pocs dies va a eixir una notícia relacionada amb Internet. Es titula "La red, uan biblioteca sense límits" i va ser escrita per Enrique Gallud Jardiel el 23.05.07 al periòdic "20 minutos".
L'article comenta que hui en dia no fa falta anar a una biblioteca per a trobar referències bibliogràfiques per a fer els nostres treballs, o per a trobar autors concrets, etc. I perquè no fa falta? Per que en Internet està tot: llibres descatalogats, autors desconeguts, però, l'autor proposa diferents llocs a Internet per a trobar els llibres de confiança i molt ràpidament:

-Botigues que estan també a Internet: El Corte Ingles, Fnac o Crisol per exemple, aquestes bases de dades són poc fiables però es centren en els llibres més venuts.

-Ministeri de Cultura: Serveix per a buscar llibres editats en qualsevol soporte buscant en la Agència Espanyola de ISBN.

-Biblioteca Nacional d'Espanya: Té una base de dades molt àmplia i un catàleg on es pot consultar.

-Llibres estrangers: Pots consultar les pàgines web de les seues biblioteques nacionals amb qualsevol buscador i pots ajudar-te d'un traductos de la red.

-La major Base de dades: és la biblioteca del Congrès en EE.UU., que conta amb la major i més amplia base de dades del món.

-Llibres descatalogats: En la pàgina web www.Iberlibro.com podem trobar llibres esgotats o molt antics, ja que més de 14.000 llibreries estan posant els seus fons bibliogràfics.


Aquest article em sembla que pot ser molt útil a l'hora de recomanar als xiquests o xiquetes, encara que pot ser a nosaltres, els universitaris ens vindria molt bé saber-les, per què a vegades et tornes boja per a trobar un llibre concret. A més és una guia per a saber on buscar segons el que busquem.

No hay comentarios: