miércoles, 16 de mayo de 2007

....WebQuest....



És possible integrar els principis de l'aprenentatge constructivista, la metodologia d'ensenyança per projectes i la navegació web per a desenvolupar el currículum amb un grup d'alumnes d'una aula ordinària?. La resposta és afirmativa i es denomina WebQuest. El webquest és l'aplicació d'una estratègia d'aprenentatge per descobriment guiat a un procés de treball desenvolupat pels alumnes utilitzant els recursos de la Web. Webquest significa indagació, investigació a través de la web. Originàriament va ser formulat a mitjan anys noranta per Bernie Dodge (1995; 1998; 1999) (Universitat de Sant Dídac) i desenvolupat per Tom March (1998; 2000).

Una Webquest consistix, bàsicament, a presentar-li a l'alumnat un problema, una guia del procés de treball i un conjunt de recursos preestablits accessibles a través de la Web. Tal treball s'aborda en xicotet grup i han d'elaborar un treball (bé en paper o en format digital) utilitzant els recursos oferits d'Internet.
Per a veure moltes exemples de WebQuest entra a la Comunitat Catalana de WebQuest.
Altre enllaç per a saber sobre com està feta una WebQuest clica a la web de Isabel Pérez on podeu descobrir qué és una WQ, els elements de que està composta, els aspectes claus per al diseny d'una WQ, tipus, articles relacionats, etc.

No hay comentarios: